Haber

14. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) İstanbul’da düzenlenecek

‘Güçlü Türkiye’ ilkesiyle 2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenmeye başlayan Türk-Arap festivali. EkonomiForum’un (TAF) 14’üncü toplantısı 8 Kasım Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

14. Türk-Arap Ekonomi Forumu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin resmi desteği ve Odalar Birliği iş birliğiyle düzenleniyor. ve Türkiye Ticaret Borsaları (TOBB). ‘İşbirliğinde Yeni Dönem’ temasıyla düzenlenen foruma, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Petrol, Ekonomi ve Yatırım İşleri Bakanı Saad Al-Barrak, Katar Devlet Bakanı ve Serbest Bölge Otoritesi Lideri Ahmad Al-Sayed katıldı. Mısır Maliye Bakanı Mohamed Maait, Suudi Arabistan Maliye Bakan Yardımcısı. Toplantıya Katar Maliye Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ryadh M. Alkhareif, Dr. Saud Bin Abdullah Al Attiyah, Libya Merkez Bankası Başkanı Saddek Elkaber, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katılacak. Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika’dan 500’ü aşkın üst düzey kurum ve kuruluş temsilcisini bir araya getirecek olan TSK, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında yeni bir döneme giren ekonomik ilişkilerde tarihi bir rol üstleniyor.

‘TÜRKİYE’DEKİ DOĞRUDAN YATIRIM FIRSATLARINI PAYLAŞMAYI HEDEFLİYORUZ’

Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) Kurucusu ve Lideri Murat Efe, yaptığı açıklamada, “Hükümetimizin, Arap ülkeleri hükümetlerinin, ulusal ve uluslararası dış ticaret kurumlarının, yatırım ve finans kuruluşlarının, şirketlerimizin desteğiyle ve iş insanları, bölgemizin ‘itibarı ve istikrarı’ ‘Türkiye Yüzyılı’nın platformu haline gelen TSK’yı kararlılık ve vizyonla geleceğe taşımanın gururunu yaşıyoruz.Amacımız Türkiye’deki doğrudan yatırım fırsatlarını paylaşmak, artırmaktır. Karşılıklı iş birliği fırsatları, İstanbul Finans Merkezi, bankalarımız, Borsa İstanbul hedeflerine ulaşmak için, “Fintech şirketlerimizin yeteneklerini katılımcılarımıza sunmak ve güç, sanayi, teknoloji alanlarında faaliyet gösteren iş insanlarımıza katkıda bulunmak, gıda, inşaat ve dış ticaret” dedi.

kandira-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu